even voorstellen

Annemarie heeft Arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Leiden.
Zij heeft twintig jaar ervaring in verschillende werkvelden binnen het bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid. In 2006 heeft zij, na een opleiding gevolgd te hebben tot studiekeuze- en loopbaanadviseur, haar droom verwezenlijkt: de oprichting van Studiematch. Via Loopbaanadvieskipping begeleidt zij ook volwassenen met loopbaanvragen.

 

Margrit heeft na de afronding van haar talenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen in het onderwijs gewerkt.
Vervolgens heeft zij haar sporen verdiend in de werving- en selectiewereld en tien jaar in verschillende leidinggevende- en managementfuncties. In 2007 heeft zij besloten haar bagage in haar rugzak mee te nemen, heeft ze een opleiding tot studiekeuze- en loopbaanadviseur gevolgd en is ze een eigen praktijk voor loopbaanadvies begonnen (Margrit ter Stege, bureau voor loopbaanadvies). Naast deze loopbaanadviespraktijk runt zij sinds 2009 met veel enthousiasme Studiematch in Groningen.

Studiematch bestaat dit jaar al 15 jaar. Inmiddels hebben wij meer dan 1000 scholieren en studenten begeleid naar de juiste studie. 

Bevlogenheid en betrokkenheid vormen de basis van onze aanpak.

Marente

Ik keek altijd uit naar de gesprekken met Annemarie. Het was voor mij een uur rijden, maar dat had ik er graag voor over. Altijd een leuk gesprek en ik leerde enorm veel over mezelf door middel van de testen, de huiswerkopdrachten en door de gesprekken met Annemarie. Ik was op zoek naar een studiekeuzetraject waar het niet alleen ging om het invullen van testjes, maar dat de begeleider ook van je wensen en dromen af weet. Dit is zeker het geval bij Studiematch. Door dit traject heb ik heel veel geleerd over mezelf en studies die bij mij passen. En wat ik heel fijn vind: als ik toch nog niet zeker ben van mijn keuze kan ik altijd nog even langskomen.

Anne

Tijdens mijn laatste jaar op de Havo wist ik niet goed wat ik wilde studeren. Via via kwam ik bij Margrit terecht die mij enorm heeft geholpen met het maken van deze beslissing. Ik vond de sessies altijd heel erg leuk, omdat ik merkte dat ik mezelf op een andere manier leerde kennen maar ook omdat je bezig bent met je toekomst en je hopelijk iets gaat doen wat je leuk vindt! Bij mij kwam naar voren dat verpleegkunde een goede opleiding voor mij zou zijn die ik inmiddels heb afgerond en ik ben nu werkzaam in het ziekenhuis! Ik kijk nog steeds met veel plezier terug aan de tijd dat ik nadacht over wat ik zou willen later, en ik ben nog dagelijks blij met de gemaakte keuze.