Tarieven

De kosten voor een studiekeuzetraject bedragen € 795,- (incl. BTW).

Hiervoor krijg je het volgende:

  • Twee gesprekken van maximaal 2,5 uur (eventueel drie gesprekken van 1,5 tot 2 uur)
  • Twee persoonlijkheidstests en een beroepskeuzetest
  • Huiswerkopdrachten
  • Een aantal zorgvuldig geselecteerde concrete studies
  • Adviesgesprek van circa een uur (eventueel in bijzijn van ouder(s))
  • Schriftelijke rapportage
  • Nazorggesprek (indien nodig)

Wanneer de kosten een drempel opwerpen om een afspraak te maken, laat het ons dan even weten. Wellicht kunnen we samen tot een oplossing komen. We gunnen iedereen een goede studiekeuze.

Met welke kosten moet je als student rekening houden?

Behalve collegegeld, moet je rekening houden met kosten voor levensonderhoud en verzekeringen. Ga je op kamers, dan is je huur een grote kostenpost. Als je op jezelf woont, kun je naast de studiekosten ongeveer rekening houden met maandelijkse kosten van ruim € 1000 (Nibud Studentenonderzoek 2021):

Het collegegeld voor het hoger onderwijs voor 2023-2024 is € 2.314. Dit komt neer op een bedrag van € 193 per maand.

Duidelijk zal zijn dat de kosten voor een studie behoorlijk kunnen oplopen.
Een reden te meer om alle aandacht te besteden aan de juiste studiekeuze. Een jaar studeren en dan tot de conclusie komen dat er een verkeerde studiekeuze is gemaakt, kost de student en/of ouder(s) een grote som geld. Naast de financiële consequenties zijn er ook nog de ‘emotionele consequenties’: in het algemeen is het stoppen met een studie zeker ook emotioneel belastend.

Door goede planning lukt het vrijwel altijd om op korte termijn met een traject van start te gaan.

Twijfel je over het juiste niveau van je (vervolg)opleiding? Studiematch neemt dit altijd mee in het traject en geeft er deskundig advies over,

Marc

Via een vriend van mijn oudste zoon die tevreden is over de studiekeuze begeleiding van Annemarie, kwamen wij met haar in contact. Inmiddels zijn meerdere mensen uit mijn gezin en vriendenkring door haar begeleid, mensen die vaak al elders hadden aangeklopt. Wat mij opvalt is dat Annemarie de wetenschappelijke methodes beheerst om iemand te doorgronden en hen daarmee in het zonnetje zet. Dit koppelt zij aan haar invoelingsvermogen. Als ‘onderzoek’ en ‘gevoel’ niet bij elkaar passen speurneust zij net zolang samen met je door tot beiden de Aha erlebnis hebben van ‘Eureka’, dat is het! En dat doe je niet in één sessie. Ook heeft ze een actueel beeld en een frisse kijk op het aanbod van opleidingen en beroepen waardoor ik mensen met een nieuwe keuze -soms derde studiepoging- in korte tijd weer volledig heb zien opbloeien.